Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου 2023

Χριστουγεννιάτικες Εκδηλώσεις

Δράσεις για την Ειρήνη

Ο Δήμος Χανίων σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων, την ΚΕΠΠΕΔΗΧ-ΚΑΜ, τη ΔΕΔΙΣΑ Α.Ε., την Κύδων Α.Ε., φορείς του τόπου, εκπαιδευτικούς και καλλιτέχνες διοργάνωσε δράσεις ειρήνης, που επιχειρούν να ενώσουν τις φωνές των μαθητών για την παγκόσμια ειρήνη. Το σχολείο μας, το ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ-Λ Χανίων, συμμετείχε στις δράσεις που αφορούν στα Γυμνάσια. Ο καθηγητής Φυσικής Αγωγής του σχολείου με μια ομάδα μαθητών/-τριών προετοίμασαν ένα μουσικοχορευτικό πρόγραμμα, το οποίο παρουσίασαν στο θέατρο «Μίκης Θεοδωράκης» σε μια όμορφη γιορτή την Τρίτη 19 Δεκεμβρίου. Οι μαθητές μας έδειξαν για μια ακόμη φορά πόσο η θέληση και η προσπάθεια μπορούν να κάνουν τη διαφορά! Συγχαρητήρια στην ομάδα του χορού μας και φυσικά στον άξιο συνάδελφο!

Χριστουγεννιάτικο Bazaar – Βόλτα με τρενάκι 

Την Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκε το χριστουγεννιάτικο φιλανθρωπικό bazaar του σχολείου μας, στο χώρο έξω από το Δημαρχείο. Μαθητές/-τριες του σχολείου μαζί με εκπαιδευτικούς κατασκεύασαν όμορφα χριστουγεννιάτικα στολίδια τα οποία παρουσίασαν στο bazaar. Όλοι οι μαθητές και εκπαιδευτικοί είχαν την ευκαιρία να επισκεφτούν την έκθεση καθώς την ίδια ημέρα ήταν προγραμματισμένη και η βόλτα με το τρενάκι στην πόλη. Το τρενάκι πέρασε από το κέντρο της πόλης, την Πλατεία Δικαστηρίων και κατέληξε μπροστά στο Δημαρχείο. με την ευκαιρία μια ομάδα μαθητών/-τριών τραγούδησε τα κάλαντα στο Δήμαρχο και τους συνεργάτες του. Μπράβο σε όλους τους «καλλιτέχνες» του σχολείου μας! Και του χρόνου! Η όμορφη βόλτα ολοκληρώθηκε στην καφετέρια «SENAL» με νόστιμο κέρασμα, προσφορά των υπεύθυνων. Ευχαριστούμε πολύ για τη φιλοξενία!

Γιορτή στο σχολείο με μουσική και χορό – Ο Άγιος Βασίλης στο ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ-Λ 

Την Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου ακόμη μια έκπληξη περίμενε τους μαθητές μας: ο αγαπημένος μας DJ επισκέφτηκε και φέτος το σχολείο μας, έπαιξε όμορφη χορευτική μουσική και διασκεδάσαμε όλοι, μικροί και μεγάλοι! Ευχαριστούμε τον κύριο Άρη Μανουδάκη, για μια ακόμη αξέχαστη εμπειρία! Στο τέλος της ημέρας είχαμε μια απρόσμενη επίσκεψη: ο Άγιος Βασίλης έφτασε στις Μουρνιές μπήκε με κάποιο τρόπο στο σχολείο μας και μοίρασε δώρα σε όλα τα παιδιά!

Εκκλησιασμός

Την τελευταία ημέρα θα γίνει ο εκκλησιασμός στον Ιερό ναού Πέτρου και Παύλου, και θα αποχαιρετιστούμε με τις καλύτερες χριστουγεννιάτικες ευχές!

Καλά Χριστούγεννα σε όλους με υγεία και αγάπη!!!